Här är det utvalda texten: fantastiska AI-copywritingvertyg som kommer att blåsa dig bort!

Image Source: FreeImages


Primary keyword: AI-kopieringsverktygSecondary keywords: textgenerering, artificiell intelligens, framtidens copywriting, marknadsföring

AI-kopieringsverktyg

AI-kopieringsverktyg har blivit allt vanligare inom marknadsföring och content writing. Dessa verktyg utnyttjar artificiell intelligens och maskininlärning för att generera innehåll för blogginlägg, sociala medier, e-postmeddelanden och mycket mer. Det bästa av allt är att AI-kopieringsverktyg kan spara dig massor av tid och pengar. Men precis som med alla verktyg är AI-kopieringsverktyg bara så kraftfulla som personen som använder dem. För att dra nytta av dessa verktyg behöver du veta hur och när du ska använda dem, och när det är bäst att lita på mänskliga hjärnor.

I den här artikeln kommer vi att titta närmare på 5 bästa AI-kopieringsverktygen som kan hjälpa dig att spara tid och öka effektiviteten i din marknadsföring. Vi kommer också att utforska vad AI-kopieringsverktyg är, vilka som kan dra nytta av dem och bästa praxis för att använda dem. Låt oss dyka in!

Vad är AI-kopieringsverktyg?

AI-kopieringsverktyg är programvara som använder sig av naturligt språkbehandlingsprogramvara kombinerat med maskininlärning för att generera innehåll för olika ändamål. Dessa verktyg kan skapa text för blogginlägg, sociala medier, e-postmeddelanden, skript och mycket mer. Innehållet som genereras av AI-kopieringsverktyg är avsett att låta som om en människa har skrivit det, men det tar bara en bråkdel av tiden att producera det.

Vem kan dra nytta av AI-kopieringsverktyg?

Det här är som att fråga “Vem kan dra nytta av att spara tid och pengar?” AI-kopieringsverktyg kan vara till nytta för ett brett utbud av yrkesgrupper och branscher. Men först måste vi adressera elefanten i rummet: AI stjäl inte våra jobb. Jag har sett massor av oro från andra författare som är rädda att AI/ChatGPT kommer att göra oss alla överflödiga. Som Kaleigh Moore uttrycker det så bra:

En dag till, en till inlägg från en orolig frilansskribent som är rädd att AI/ChatGPT kommer att ta över deras jobb.

Jag har sagt det förut och säger det igen: Vi kan inte tävla med robotarna, vi kan bara använda dem till vår fördel eller satsa på våra specialområden.pic.twitter.com/MBLSd3jsfG

— Kaleigh Moore (@kaleighf)9 mars 2023

Att skapa och använda verktyg är hur människan har utvecklats, från förhistoriska stenknivar till häst och vagn och nu mikrochip och datorprogramvara. Du är en människa. AI är ett verktyg. Använd det och utvecklas.

Men hur? Vi lär oss alla allt eftersom vi går, men här är några exempel på hur AI kan hjälpa dig att arbeta smartare, inte hårdare.

Marknadsförare och sociala mediehanterare

AI-kopieringsverktyg kan inte skapa din marknadsföringsstrategi från grunden, men de kan:

 • Föreslå KPI:er att följa, hashtag-idéer och mer.
 • Listamål för sociala medier för din nästa kampanj.
 • Generera sammanfattningar och utdrag för webbinnehåll, interna strategidokument och mer.
 • Brainstormaidéer till sociala medieinlägg.
 • Genomföra användarundersökningar och enkäter via chatbots.

AI-verktyg för sociala medier kan till och med hjälpa dig att generera nya visuella element från grunden och optimera dina annonser.

Att låta en AI-chatbot ta hand om målgruppsundersökningar kan spara dig 20 timmar per vecka – baserat på att genomsnittlig marknadsförare spenderar48% av sin tid på att samla in och analysera marknadsundersökningsdata.

57% av marknadsförarna tror redan att chatbots ger dem en bättre förståelse för sin publik, samt kvalificerar leads, utbildar kunder och mer.

Hur B2B-marknadsförare tror att deras chatbots kan gynna efterfrågegenereringsprogram

Källa:Marketing Trends

Vi vet redan att det stämmer, med vår egen AI-chatbotHeyday som automatiserar upp till 90% av supportuppgifterna samtidigt som det kostar våra kunder 25% mindre och – viktigast av allt – bibehåller en nästan 100% kundnöjdhet.

Nyfiken? Lär dig mer omfördelarna med att använda AI-chatbots för ditt företag.

Skribenter

Låt AI vara din assistent så att du kan fokusera på det som gör att människor betalar dig istället för en robot: Din unika röst och skrivstil.

Använd AI för att:

 • Generera idéer och inspiration, varianter av annonskopior för A/B-testning, SEO-nyckelord eller till och med en grundläggande struktur.
 • Få något på papperet för att övervinna skrivblockad.
 • Brainstorma titlar eller rubriker.
 • Översätta innehåll till flera språk.

Företagsägare

Du har redan på dig många hattar, så låt AI ta lite av trycket från dig.

AI-kopieringsverktyg kan spara tid för företagsägare genom att:

 • Utkasta webb- och sociala medier-innehåll så att du bara behöver justera det istället för att skriva från grunden.
 • Utkasta svars-e-postmeddelanden.
 • Sammanfatta möten och skicka ut anteckningarna till ditt team.

Återförsäljare

Oavsett om du är en köpcentrumankare eller startar en ny e-handelssidanäring kan AI-kopieringsverktyg dramatiskt öka din produktivitet genom att:

 • Ta hand om kundservice och försäljning via chatbot.
 • Utkasta produktlistor, annonskopior, e-postmeddelanden och mer.
 • Snabbt skapa flera versioner av sidor eller annonser för A/B-testning eller språk-/platsoptimering.

Bonus: Ladda ner denna kostnadsfria snabbreferens med250 professionellt utformade ChatGPT-prompts som hjälper dig att vara mer produktiv på jobbet och i ditt dagliga liv. Vi har inkluderat specifika prompts föröver 25 branscher och yrken!

Bästa praxis för AI-kopiering

Faktaundersök allt

En nylig studie använde ChatGPT för att skriva sammanfattningar för vetenskapliga artiklar och fann att experter – faktiska forskare som granskar forskning för sitt levebröd – bara kundeidentifiera 68% av de fejkade ChatGPT-genererade sammanfattningarna.

Om du använder dessa verktyg ligger ansvaret på dig att säkerställa att ditt innehåll är korrekt.

Medan din marknadsföringskopia inte är lika viktig för mänsklighetens överlevnad som giltigheten av vetenskapliga upptäckter är det fortfarande viktigt att ha en korrekt faktaundersökningsprocess. AI-kopieringsverktyg kan spara dig mycket tid, men att låta falsk information glida förbi kan orsaka oåterkallelig skada på ditt rykte och trovärdighet.

Var medveten om AI:s begränsningar

Termen “artificiell intelligens” kan vara vilseledande. AI-verktyg tänker inte faktiskt för att generera nya idéer om världen, som vi människor kan. De kan bara syntetisera information de får eller tidigare har fått för att lösa den fråga (eller “prompt”) de för närvarande har.

Med andra ord är en AI bara så “intelligent” som den algoritm den bygger på.

Till exempel visade en studie att en app som var utformad för att identifiera cancerösa hudförändringar inte tillförlitligtkunde skilja mellan faktiska förändringar och vanliga fel i digitala bilder, som överexponering.

AI-kopieringsverktyg kan spara massor av tid när det gäller idégenerering eller att få igång en första utkast, men de kan inte “se skogen för alla träd”, som det gamla ordspråket säger. AI kan absolut hjälpa dig, men låt människor ta hand om det stora perspektivet.

Redigera AI-kopiering

AI-genererat innehåll är långt ifrån en färdig produkt, även om det kan se ut som det.

Till exempel bad jagChatGPT att skriva en avhandling om min favorit hundras. Det gav mig följande:

ChatGPT-avhandling om dobermann pinscher

Källa: ChatGPT

Låter bra, eller hur? Men jag körde avhandlingen genom en gratis online-plagiatkontroll:

Grammarly fann betydande plagiat

Källa:Grammarly

Yikes. Att använda det innehållet som det är kan äventyra ditt rykte och orsaka betydande juridiska problem för ditt företag. Dessutom, låt oss erkänna det, det är lat.

Att använda AI-kopieringsverktyg för att inspirera och informera ditt arbete? Smart.

Att använda AI-kopieringsverktyg för att göra ditt arbete åt dig och passera det som 100% originalt? Inte coolt.

Vad är lösningen? Redan tio minuters redigering kan eliminera allt plagiat eller oro för varumärkesröster:

Dobermann Pinschers, uppkallade efter grundaren Karl Dobermann, är intelligenta, lojala, modiga och som alla Dobie-ägare kommer att berätta för dig, mycket kärleksfulla. De har en svart eller brun päls med rostfärgade markeringar och en slank, muskulös kropp. De klassificeras som medelstora till stora hundar men utvidgas mysteriöst på natten för att täcka en hel king size-säng. Deras naturliga skyddsinstinkter leder ofta till karriärer som polishundar och militärhundar, men de trivs också som familjehundar så länge deras behov av mycket motion och dagliga gosningar tillgodoses.

Bättre (förutom min grammatik):

Redigerat stycke utan plagiat

Källa:Grammarly

Gör det kreativa arbetet själv

Använd AI-kopieringsverktyg för inspiration, men lita inte på dem för att fylla i dininnehållskalender.

Till exempel bad jag Copy.ai att ge mig några bloggämnen:

Copy.ai generera 10 bloggämnen om sociala medier

Källa:Copy.ai

Jag skulle inte vilja använda någon av de generiska titlarna som de är, men den här listan är bra för att generera några ämnesidéer, som nummer 4 om trender. Fast jag skulle döpa om det till, oh jag vet inte, “De 11 viktigaste sociala medietrenderna för 2023“.

Att lita för mycket på AI-kopieringsverktyg för att göra tänkandet är inte så effektivt som det först verkar. Inom kort kommer din publik att tycka att ditt innehåll plötsligt låter som varje annat företag i din bransch eller inte är riktigt vad de letar efter längre. Världens mest kraftfulla AI kan fortfarande inte ersätta kraften i att bygga relationer med ditt (jämförelsevis) klena mänskliga hjärna.

Fastän inte det första AI-kopieringsverktyget som någonsin gjordes, är ChatGPT en av de mest kända efter att det skapade en storm på internet efter sinvirala lansering i november 2022.

ChatGPT exempel, kapabiliteter och begränsningar

Källa:ChatGPT

ChatGPT:s bekanta chatformat är lätt för alla att börja använda direkt, även om du aldrig har hört talas om generativ AI-programvara tidigare. Sophisticeringen hos ChatGPT:s interaktioner är vad som har fått så mycket uppmärksamhet under de senaste sex månaderna. Den kan inte bara förstå vad du frågar den om – känd som “naturlig språkbehandling” – utan den kommer också ihåg historiken för ditt samtal och justerar sina svar därefter, istället för att vara “en-hit-underverk” där varje ny fråga du ställer är som ditt första interaktion.

Prissättning

ChatGPT erbjuder en gratis nivå och ChatGPT Plus för 20 USD/månad.

Svarshastighet var den största skillnaden mellan kontona fram till den 14 mars 2023 med släppet av ChatGPT-4, som för närvarande bara är tillgängligt för Plus-kunder.

Vem är ChatGPT för?

ChatGPT är mycket mångsidig, men passar särskilt bra för innehållsmarknadsförare som vill skala upp produktionen av artiklar, rapporter eller andra kontinuerliga publiceringsbehov. OpenAI säger att GPT-4 “visar mänsklig nivå-prestanda” i många scenarier, inklusiveatt klara advokatexamen.

Visste du att Hootsuite kommer medOwlyWriter AI, ett inbyggt kreativt AI-verktyg som sparar sociala medieproffs timmar av arbete?

Du kan använda OwlyWriter för att:

 • Skriva en ny social media-rubrik i en specifik ton, baserat på en prompt.
 • Skriva ett inlägg baserat på en länk (t.ex. ett blogginlägg eller en produktsida).
 • Generera inläggsidéer baserat på ett nyckelord eller ämne (och sedan skriva inlägg som utvecklar idén du tycker bäst om).
 • Identifiera och återanvänd dina mest framgångsrika inlägg.
 • Skapa relevanta rubriker för kommande helger.

Använda Hootsuite OwlyWriter AI för att skriva en Instagram-rubrik: Skriva in ämnet och välja tonen från en rullningslista.

För att komma igång med OwlyWriter, logga in på ditt Hootsuite-konto och gå tillInspiration-avsnittet i instrumentpanelen. Välj sedan vilken typ av AI-magi du vill se i aktion.

OwlyWriter AI i Hootsuite. Huvudskärm med tillgängliga val: Återanvänd dina bästa inlägg, börja från början, låt dig inspireras, gör webbinnehåll till inlägg, gör din semesterkalender redo

Om du till exempel inte är säker på vad du ska publicera klickar du påLåt dig inspireras. Skriv sedan in det allmänna, övergripande ämnet du vill ta upp och klicka påFå idéer.

Genererar idéer för sociala medier i Hootsuites OwlyWriter AI

OwlyWriter kommer att generera en lista med idéer för inlägg som är relaterade till ämnet:

AI-genererade idéer för sociala medier i Hootsuites OwlyWriter AI

Klicka på den idé du gillar bäst för att gå vidare till nästa steg – rubriker och hashtags.

AI-genererade bildtexter för sociala medier i Hootsuites OwlyWriter AI

Välj den bildtext du gillar bäst och klicka påSkapa inlägg. Bildtexten öppnas i Hootsuite Composer, där du kan göra ändringar, lägga till mediafiler och länkar, kontrollera att texten följer dina riktlinjer för efterlevnad – och schemalägga ditt inlägg för senare publicering.

![AI-genererad idé i Hootsuite Composer](https://blog.hootsuite.com/wp-content/uploads/2023/04/05-OwlyWriter

Table of Contents

subscription​