De bästa AI-musikgeneratorerna 2023

Image Source: FreeImages


AI-musikgeneratorer har verkligen revolutionerat musikindustrin. De har gjort det möjligt för musiker och icke-musiker att skapa unika musikverk utan att behöva ha någon musikalisk bakgrund eller kunskap. I den här artikeln kommer vi att granska några av de bästa AI-musikgeneratorerna som finns tillgängliga 2023.

Vad är AI-musikgeneratorer?

AI-musikgeneratorer är datorprogram som skapar musik. De använder artificiell intelligens och maskininlärning för att analysera och lära sig av existerande musik, och kan sedan skapa nya musikstycken baserat på det de har lärt sig. AI-musikgeneratorer kan skapa musik i en mängd olika stilar och genrer, och de kan även skapa musik som är helt unik och inte liknar någon annan musik.

Varför använda AI-musikgeneratorer?

Det finns många anledningar till varför man kan vilja använda en AI-musikgenerator. För det första kan de vara ett utmärkt verktyg för att skapa bakgrundsmusik till videor, podcaster, spel och andra medier. För det andra kan de vara användbara för musiker som vill skapa nya musikstycken men som kanske har svårt att komma på nya idéer. Slutligen kan AI-musikgeneratorer vara ett bra verktyg för att lära sig mer om musik och musikskapande, eftersom de ofta kan visa vilka typer av musikaliska element som fungerar bra tillsammans.

De bästa AI-musikgeneratorerna 2023

1. Amper Music

Amper Music är en av de enklaste AI-musikgeneratorerna att använda, vilket gör den till ett utmärkt val för nybörjare. Den skapar musik genom att använda förinspelade ljudprover som sedan omvandlas till faktiska ljud. Dessa ljud kan sedan justeras för att matcha den ton, hastighet och andra faktorer som användaren vill ha.

2. AIVA

AIVA är en annan framstående AI-musikgenerator som har fått mycket uppmärksamhet. Den har släppt ett album och skapat musik för ett videospel, och den gör det enkelt att skapa harmoni i olika genrer och stilar.

3. Ecrett Music

Med Ecrett Music kan alla skapa musikaliska klipp. Programmet är mycket användarvänligt och erbjuder ett brett utbud av scener, känslor och genrer.

4. Soundraw

Soundraw låter dig ändra en låt med AI-genererade fraser. Programmet kombinerar AI med manuella verktyg, vilket gör det enkelt att skapa och ändra ny musik.

5. Boomy

Boomy låter användare skapa originalmusik på bara några sekunder. Det är ett unikt verktyg eftersom du kan skicka in dessa låtar med chansen att tjäna streamingavgifter från olika plattformar.

6. Amadeus Code

Amadeus Code är tillgängligt för alla musikälskare. Du kan snabbt komponera nya melodier med hjälp av programvaran för iOS.

Slutsats

AI-musikgeneratorer är ett spännande och innovativt verktyg för musikskapande. De kan vara ett utmärkt sätt att skapa unik och intressant musik, oavsett om du är en professionell musiker eller bara någon som gillar att experimentera med musik. Medan vissa människor kan vara skeptiska till idén att använda AI för att skapa musik, kan det inte förnekas att dessa verktyg har potential att revolutionera hur vi skapar och upplever musik.

Table of Contents

subscription​